Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Veggie Bolognese

Veggie Bolognese
Εύκολη

Το περίφημο πιάτο από την Μπολόνια της Ιταλίας, σε μια χορτοφαγική παραλλαγή του με κιμά σόγιας Fytro!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (φροντίζοντας να τα κάνουμε al dente), τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
    2. Προετοιμάζουμε τον κιμά, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
    3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα μας τα λαχανικά, αφού τα έχουμε πρώτα ψιλοκόψει.
    4. Λίγο πριν ετοιμαστούν τα λαχανικά, προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε για να σοταριστούν όλα μαζί.
    5. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό.
    6. Βράζουμε για 40' περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα μας.
    7. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
    8. Σερβίρουμε τη μπολονέζ πάνω στα ζυμαρικά μας με λίγη διατροφική μαγιά, αν το επιθυμούμε.
    Συστατικά:
    • 500 γρ. ζυμαρικά (ή ζυμαρικά χωρίς γλουτένη)
    • 1½ φλ. κιμά σόγιας Fytro
    • 2 κρεμμύδια
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
    • 1 καρότο
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης
    • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή 200 ml σπιτική σάλτσα ντομάτας
    • 1 κ.γ. marmite ή vegemite ή σάλτσα σόγιας, προαιρετικά
    • 2 κ.σ. πελτέ
    • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
    • 1 πιπερίτσα τσίλι, προαιρετικά
    • 4 κ.σ. ηλιόσπορο
    • 1 lt ζωμό λαχανικών
    • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 3 - 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
18  ψήφοι
©Lovecooking.gr