Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάρες δημητριακών

Μπάρες δημητριακών
Μέτρια

Ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ, που μπορούμε να έχουμε πάντα στην τσάντα μας, στο σχολείο, στο γραφείο, στο δρόμο, μετά την άθληση ή ακόμα και στο σπίτι σαν συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι.
Φτιάχνουμε τις δικές μας μπάρες δημητριακών, που μας δίνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 02:30
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    2. Βάζουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα σε ένα μικρό ταψί και τα ψήνουμε στο grill για 5'. Τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε για άλλα 3-5', μέχρι να γίνουν ελαφρά φρυγανισμένα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
    3. Αναμειγνύουμε το βούτυρο, το μέλι, την καφέ ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
    4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τη φρυγανισμένη βρώμη και τ' αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5' και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και το 1/4 φλιτζανιού με τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε ξανά. (Τα κομματάκια σοκολάτας πιθανότατα θα λιώσουν λίγο, έτσι όμως θα συγκρατηθεί και το μείγμα καλύτερα).
    5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20-22 εκ., που το έχουμε καλύψει με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιώντας μια πλαστική σπάτουλα ή ακόμα και με τα χέρια πιέζουμε σταθερά το μείγμα στο ταψί. (Πρέπει να πιέσουμε αρκετά, για ένα περίπου λεπτό, ώστε το μείγμα να δέσει και να παραμείνει ενωμένο μετά την ψύξη και την κοπή).
    6. Ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές με τα κομματάκια σοκολάτας πάνω από το μείγμα και με τη σπάτουλα πιέζουμε ελαφρά στην κορυφή. Καλύπτουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
    7. Βγάζουμε το μείγμα από το ταψί και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Κόβουμε 12 μπάρες και τις φυλάσσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο, έως και μία εβδομάδα.
    8. Για να είναι πιο μαλακές, τις διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τις θέλουμε πιο σκληρές, τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

    Πηγή: inspired taste

    Συστατικά:
    • 2½ φλ. νιφάδες βρώμης
    • ½ φλ. ολόκληρα αμύγδαλα, χοντροκομμένα ή άλλους ξηρούς καρπούς όπως φιστίκια, φουντούκια, καρύδια
    • 1/3 φλ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
    • ¼ φλ. ανάλατο φυτικό βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
    • ¼ φλ. καφέ ζάχαρη
    • ½ κ.γ. βανίλια
    • ¼ κ.γ. χοντρό αλάτι
    • ½ φλ. χοντροκομμένα ξερά cranberries ή άλλα αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, goji berries ή ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες
    • ¼ φλ. + 2 κ.σ. κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 12 μπάρες
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
19  ψήφοι
©Lovecooking.gr