Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ωμοφαγικές σοκολατένιες καρδιές

Φωτογραφία: Russel James Φωτογραφία: Russel James
Εύκολη

Ο διάσημος ωμοφάγος σεφ Russel James δημιούργησε για όλους εμάς υπέροχες σοκολατένιες καρδιές για να κάνουν την κάθε μας μέρα ξεχωριστή. Για ωμοφάγους και όχι μόνο!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε στο μπλέντερ 100 γρ. λευκή σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και τη σκόνη φράουλας και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
    2. Όταν ομογενοποιηθούν, περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τυχόν σποράκια από τα φρούτα. Το χρώμα σε αυτό το στάδιο θα είναι πιο σκούρο αλλά μόλις παγώσει θα είναι πιο λαμπερό.
    3. Γεμίζουμε τα καλούπια της σοκολάτας κατά το 1/8 με το χρωματιστό μας μείγμα.
    4. Μετά κρατώντας την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα περίπου 10 εκατοστά πάνω από τα καλούπια τη ρίχνουμε ακριβώς στο κέντρο του κάθε καλουπιού μέχρι να γεμίσει κατά το 1/4.
    5. Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
    6. Σε ένα μπολ φέρνουμε μαζί τη μαύρη σοκολάτα, τα μακαντέμια μαζί με τα αρωματικά και τα εκχυλίσματα και την υπόλοιπη σκόνη ή τα κομματάκια φράουλας και ανακατεύουμε καλά.
    7. Γεμίζουμε το υπόλοιπο των καλουπιών με το μείγμα μας και το χτυπάμε ελαφρώς για να φύγουν τυχόν φυσαλίδες αέρα που έχουν παγιδευτεί.
    8. Βάζουμε στο ψυγείο για 10΄μέχρι να σταθεροποιηθούν οι καρδιές τελείως, έπειτα τις αφαιρούμε από το καλούπι και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!

    Απόδοση στα ελληνικά από τη Βίκυ Χριστοπούλου

    Συστατικά:
    • 200 γρ. ωμή μαύρη σοκολάτα
    • 150 γρ. ωμή λευκή σοκολάτα διακόσμησης
    • 3 κ.σ. ωμή σκόνη φράουλας ή βατόμουρου
    • 3 κ.σ. ωμή σκόνη φράουλας ή βατόμουρου ή κατεψυγμένα κομματάκια
    • ½ φλ. ή 40 γρ. ωμά μακαντέμια ψιλοκομμένα
    • 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο ή 8 σταγόνες εκχύλισμα
    • 1 γεμάτη δόση σταγονόμετρου εκχύλισμα φράουλα ή βατόμουρο
    • 1 κ.γ. ωμή σκόνη βανίλιας ή 5 σταγόνες εκχύλισμα
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Tip:

    Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την παρασκευή ωμής σοκολάτας επισκευθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Russell James

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
34  ψήφοι
©Lovecooking.gr