Στιρ φράι (stir fry) γλυκοπατάτας με τόφου
Η γλυκοπατάτα, πολλές φορές μας αποκαλύπτεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την κοινή πατάτα. Σ' αυτό το stir fry συνδυάζεται με τόφου, πιπεριά Φλωρίνης και σέσκουλο, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για το ρύζι ή την κινόα μας.
Εκτέλεση - Directions
- Τυλίγουμε το τόφου με μια απορροφητική πετσέτα και το τοποθετούμε για 15' κάτω από βαρύ αντικείμενο να βγάλει το νερό του.
- Ψιλοκόβουμε τη γλυκοπατάτα και την πιπεριά Φλωρίνης.
- Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το σέσκουλο.
- Ζεσταίνουμε σ' ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1-2'.
- Ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα, την πιπεριά Φλωρίνης και το σέσκουλο και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3'.
- Προσθέτουμε το τόφου κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 2' ακόμα.
- Σερβίρεται σκέτο, ή σαν συνοδευτικό σε ρύζι ή κινόα.
- 1 πακετάκι τόφου
- 250 γρ. γλυκοπατάτα
- 4-5 φύλλα σέσκουλο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ φλ. λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
00:40
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
2
Κατηγορία
Λαχανικά