Χειροποίητο αρωματικό λεμονοπίπερο - Homemade lemon pepper seasoning
Ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά, που δεν θα χρειαστεί να πάμε στα μπαχαράδικα για να το προμηθευτούμε. Έτοιμο στην κουζίνα μας, ακολουθώντας μια πολύ απλή διαδικασία!
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε τα λεμόνια ή τα καθαρίζουμε με ένα νωπό πανί.
- Με το ειδικό εργαλείο, παίρνουμε το ξύσμα.
- Απλώνουμε το ξύσμα στο δίσκο του αφυγραντή και αφυγραίνουμε στους 41 βαθμούς για 4 ώρες.
- Στο multi, αλέθουμε τους κόκκους του πιπεριού. Αποφεύγουμε να τους κάνουμε σκόνη!
- Προσθέτουμε το αποξηραμένο ξύσμα και αλέθουμε πολύ ελαφρά.
- Ανακατεύουμε το μείγμα μας με το αλάτι και αποθηκεύουμε σε γυάλινη αεροστεγή συκευασία.
- Wash your lemons and dry them thoroughly. You can also use a damp cloth to clean them.
- Use whatever tool you have to zest your lemons.
- Place on a dehydrator tray and dehydrate at 41 degrees Celsius/105 F for 4 hours.
- In a food processor place your color pepper corns and pulse lightly. You don't want a fine powder.
- Add the lemon zest and pulse lightly once more.
- Mix in the salt and it's ready!
- Store in an air tight container, preferably glass, in a cool shady spot.
- 2 κ.σ. χρωματιστούς κόκκους πιπεριού
- 6 βιολογικά λεμόνια
- 1 κ.σ. ροζ αλάτι Ιμαλαϊων
- 2 tbsp color pepper corns
- 6 large organic lemons
- 1 tbsp pink Himalayan salt
Διάρκεια:
04:15
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
- - - - - - - - - - - - - -
Συστατικά:
- - - - - - - - - - -
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λαχανικά
- λεμονοπίπερο
- lemon pepper
- ξύσμα λεμονιού
- αφυγραντής
- πιπέρι
- αλάτι
- pepper corns
- pepper
- lemon
- himalayan salt
- salt
- pink salt
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- πολύ εύκολη
- χωρίς μαγείρεμα
- vegetables
- recipe
- veggies
- homemade
- ωμοφαγία
- raw vegan
- raw
- Raw Food
- Βίκυ Χριστοπούλου
- Vicky Christopoulou