Μανιτάρια Πορτομπέλο ψητά
Ψητά μανιτάρια με αρωματικά, για ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση. Μια οικονομική συνταγή, που γίνεται εύκολα, είναι υγιεινή και περιέχει ελάχιστες θερμίδες!
Εκτέλεση - Directions
- Αφαιρούμε τα μικρά κοτσάνια των μανιταριών και τα "ξεσκονίζουμε" με ένα πινέλο να φύγουν τυχόν χώματα (αποφεύγουμε να τα πλύνουμε, γιατί απορροφούν το νερό και το αποβάλλουν στο μαγείρεμα).
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε τη μαρινάδα.
- Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
- Καλύπτουμε με διαφάνεια και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15', μέχρι να ψηθούν καλά.
- Αν θελουμε να τα ψήσουμε στη σχάρα, τα τοποθετούμε πάνω σε αλουμινόχαρτο το ένα δίπλα στο άλλο και προς το τέλος τα βάζουμε να ακουμπούν απ' ευθείας στη σχάρα, ώστε να δημιουργηθούν στην επιφάνειά τους ραβδώσεις.
- 1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. άσπρο πιπέρι
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- αλάτι
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4 άτομα
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- μανιτάρια
- πορτομπέλο
- Ιταλία
- λαχανικά
- κρεμμύδι
- ντομάτες
- σκόρδο
- μουστάρδα
- πιπέρι
- μπαλσάμικο
- βαλσαμικο
- ελαιόλαδο
- κουρκουμάς
- καπνιστή πάπρικα
- φούρνος
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- μαρινάδα
- μαρινάρισμα
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- πρωτάρηδες
- φοιτητές