Γλυκόξινα Λαχανικά
Λαχανικά στο γουόκ με γλυκόξινη σάλτσα. Αγαπημένο ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, που γοητεύει με τη γεύση του ενώ παράλληλα καλύπτει πλήρως την υγιεινή μας διατροφή!
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε λωρίδες.
- Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το σέλινο, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
- Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου ή πετιμέζι), τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι και το λεμόνι.
- Προσθέτουμε το λάδι στο γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, μαζί με τα κάσιους, ανακατεύοντας συνεχώς για 10'.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, μαγειρεύουμε για 5' και σερβίρουμε.
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κολοκυθάκια
- 2 φλ. καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 200 γρ. μανιτάρια
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ¼ φλ. κάσιους, ωμά
- 1 φλ. σάλτσα σόγιας
- ½ κ.σ. τζίντζερ σκόνη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ λεμόνι -το χυμό του-
- 1 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. μέλι (ή άλλο γλυκαντικό)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
2
Tip:
Συνοδεύεται με noodles ή ρύζι.
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- Κίνα
- γουόκ
- λαχανικά
- εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- φοιτητές
- ορεκτικά
- κυρίως πιάτο
- πιπεριές
- πιπεριά
- κολοκυθάκια
- κολοκύθια
- σέλινο
- μανιτάρια
- σκόρδο
- κρεμμυδάκια
- κρεμμύδι
- τζίντζερ
- χυμός λεμονιού
- λεμόνι
- ελαιόλαδο
- μέλι
- τηγάνι
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- καλοκαίρι
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- σόγια
- σόγια σος
- σόγια sauce
- ξίδι
- αγαύη
- σιρόπι σφενδάμου
- πετιμέζι
- καρότα
- κάσιους