Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Γλυκόξινα Λαχανικά

Γλυκόξινα Λαχανικά
Εύκολη

Λαχανικά στο γουόκ με γλυκόξινη σάλτσα. Αγαπημένο ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, που γοητεύει με τη γεύση του ενώ παράλληλα καλύπτει πλήρως την υγιεινή μας διατροφή!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε λωρίδες.
    2. Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το σέλινο, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
    3. Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου ή πετιμέζι), τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι και το λεμόνι.
    4. Προσθέτουμε το λάδι στο γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, μαζί με τα κάσιους, ανακατεύοντας συνεχώς για 10'.
    5. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, μαγειρεύουμε για 5' και σερβίρουμε.
    Συστατικά:
    • 2 κόκκινες πιπεριές
    • 2 πράσινες πιπεριές
    • 2 κολοκυθάκια
    • 2 φλ. καρότα, ψιλοκομμένα
    • 2 κλωνάρια σέλινο
    • 200 γρ. μανιτάρια
    • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • ¼ φλ. κάσιους, ωμά
    • 1 φλ. σάλτσα σόγιας
    • ½ κ.σ. τζίντζερ σκόνη
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • ½ λεμόνι -το χυμό του-
    • 1 κ.σ. ξίδι
    • 2 κ.σ. μέλι (ή άλλο γλυκαντικό)
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 2
    Tip:

    Συνοδεύεται με noodles ή ρύζι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
19  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή