Ρεβίθια φούρνου!
- Κατηγορία Όσπρια
Μια παραλλαγή της ρεβιθάδας - φουρνιστή! Νόστιμη και δημιουργική, μια και μας αφήνει περιθώρια στον αυτοσχεδιασμό των υλικών της!
Μια παραλλαγή της ρεβιθάδας - φουρνιστή! Νόστιμη και δημιουργική, μια και μας αφήνει περιθώρια στον αυτοσχεδιασμό των υλικών της!
Πάντα ήμουν οπαδός του "βάζω ό,τι λαχανικό υπάρχει στο ψυγείο σε ένα μεγάλο μπολ και απολαμβάνω!". Από τα τέλη του 2017 όμως, αυτό το μπολ έχει πλέον ένα όνομα, αλλά με αμέτρητες παραλλαγές (αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του!). Buddha bowl. Συνδυάζει σιτηρά (ρύζι, κεχρί, κινόα), ωμά και μαγειρεμένα λαχανικά (ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ότι έχει ξεμείνει στο ψυγείο μας), πρωτεΐνη (φακές, ρεβίθια, φασόλια), καλά λιπαρά (αβοκάντο, ξηρούς καρπούς) και ένα dressing (απλή βινεγκρέτ ή μια σάλτσα από ταχίνι).
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, μιας και είχαν ξεμείνει μαγειρεμένα ρεβίθια και χούμους, χρησιμοποίησα αυτά για την πρωτεΐνη.
της Χριστίνας Κούλη
Ένα κλασικό πιάτο κατσαρόλας, σε εκδοχή φουρνιστή! Ο συνδυασμός των συνοδευτικών λαχανικών του σε σωταρισμένη και ωμή μορφή, οδηγεί σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα, που καθορίζεται από μια αλντέντε υφή στο στόμα και μια γλυκύτητα στην επίγευση.
Η πατάτα, σε μορφή πουρέ, είναι από τις αγαπημένες μας μαλακές και ευγενικές τροφές! Δοκιμάσαμε να τον συνδυάσουμε με μια "πυκνή" σάλτσα από κιμά σόγιας με λαχανικά και το τελικό αποτέλεσμα στο πιάτο μας, μας δικαίωσε με μια super γεύση!