Φακόρυζο διαφορετικό με ταχίνι
Ως γνωστόν, φακές συν ρύζι ίσον πρωτεΐνη άρα σούπερ φαγητό θα γίνει! Αν βάλουμε και ταχίνι μιλάμε για διατροφική βόμβα και γεύση στο μάξιμουμ. Το φακόρυζο όπως δεν το έχουμε ξαναδεί, διαφορετικό!
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μπολ με 1 κουταλιά αλάτι και βραστό νερό ώστε να τις υπερκαλύψει και αφήνουμε στην άκρη για 45'.
- Σε κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Όταν γίνει το ρύζι το μεταφέρουμε σε μπολ και βράζουμε τις φακές (χωρίς πολύ νερό) για 15' περίπου, προσέχοντας να μην τις παραβράσουμε και λιώσουν.
- Σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο μπολ με το ρύζι.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.
- Σε ένα σέικερ χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε το φαγητό μας. Τρώγεται ζεστό και κρύο.
- 350 γρ. φακές χονδρές
- 250 γρ. καστανό μακρύκκοκο ρύζι ή μπασμάτι
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πορτοκάλι χυμό
- 2 λεμόνια χυμό
- 30 ml ελαιόλαδο
- 80 ml ταχίνι
- 1 κ.σ. μέλι προαιρετικά
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Για το ντρέσινγκ:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
5-6
Tip:
Μπορούμε να δοκιμάσουμε όποια μυρωδικά θέλουμε για το φαγητό αυτό όπως μυρώνια, φρέσκια ρίγανη και θυμάρι, το ιδιαίτερο φασκόμηλο κ.α. Ακόμα και λιαστές ντομάτες ή πιπερίτσες τσίλι για τους γενναίους. Οι πειραματισμοί στους συνδυασμούς είναι άπειροι!