Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Σαλάτα με ρεβίθια και πιπεριές

Σαλάτα με ρεβίθια και πιπεριές
Εύκολη

Μια απλή σαλάτα ρεβιθιών, με τα λαχανικά και το μπαλσάμικο, να τη μετατρέπουν σ' ένα γευστικό σύνολο, γεμάτο αρώματα και χρώματα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:15
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ρεβίθια με το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι, τις νιφάδες τσίλι και το δενδρολίβανο.
    2. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    3. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σερβίρουμε, ενώ στο μεσοδιάστημα ανακατεύουμε.
    Συστατικά:
    • 350 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
    • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
    • 2-3 κλαράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
    • 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
    • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • ½ κ.γ. νιφάδες τσίλι (
      Chilli flakes
      Chilli flakes
      Chilli flakes)
    • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 6
    Πρόταση για Ποτό:
    • “Δρυόπη” ροζέ του Γιάννη Τσέλεπου.
    • Δρυόπη ροζέ/Πελοποννησιακός Τοπικός Οίνος (100% Αγιωργίτικο).

    Ένα από τα πιο ευχάριστα και φρουτώδη ροζέ που κυκλοφορούν. Ανοιχτόχρωμοι τόνοι ροδιού, με αρώματα κερασιού και φράουλας. Γεύση “καλοζυγισμένη”, με γλυκύτητα, νεύρο και όμορφα φρουτώδη χαρακτηριστικά.

    Tip:

    Οι νιφάδες τσίλι, είναι μπαχαρικό που παρασκευάζεται από τον καρπό ορισμένων ποικιλιών πιπεριάς. Τόσο το μπαχαρικό, όσο και η πιπεριά χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα έντονη γεύση τους και χρησιμοποιούνται στον αρωματισμό διαφόρων τύπων πικάντικης σάλτσας. Τις βρίσκουμε σε μπαχαράδικα και σε κάποια καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
29  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή