Μελιτζανοπίλαφο με φρέσκο βασιλικό
Οι μελιτζάνες είναι αγαπημένο λαχανικό. Εδώ, σε μια ελαφριά και με λίγες θερμίδες συνταγή.
Εκτέλεση - Directions
- Βάζουμε τις μελιτζάνες σ' ένα μπολ με αλατόνερο και τις αφήνουμε 1 ώρα να ξεπικρίσουν.
- Ζεσταίνουμε σ' ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Αφού στραγγίξουμε τις μελιτζάνες, τις σοτάρουμε και αυτές μαζί με το κρεμμύδι.
- Μετά από 5' ρίχνουμε τη ντομάτα και ½ φλιτζάνι νερό.
- Μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι για άλλα 7'.
- Προσθέτουμε άλλα 5 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 20'.
- Όταν μαλακώσει το ρύζι και πιει το πολύ νερό, σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε 10' να τραβήξει τα υπόλοιπα υγρά του και σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διάρκεια:
00:40
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Μερίδες:
6