Πρασόρυζο χωριάτικο
Ένα πιάτο μυρωδάτο και πολύ θρεπτικό. Συνδυάζει πολύτιμα για την υγεία μας λαχανικά, με τις απαραίτητες πρωτεΐνες του ρυζιού. Ιδανικός συνοδός του, το ζυμωτό ψωμί!
Εκτέλεση - Directions
- Σ' ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέσα σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, μαζί με τον κουρκουμά και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, τους κύβους λαχανικών και τα καρότα.
- Μόλις βράσουν, ρίχνουμε τα πράσα, το σέλινο, το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν τα πράσα.
- Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να μαλακώσει και το ρύζι μας.
- Σερβίρουμε με ζυμωτό ψωμάκι.
- 1 κιλό πράσα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 120 γρ. ρύζι
- 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. καρότα, κομμένα σε κυβάκια
- 100 γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 παγάκια από ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ρύζι
Ετικέτες