Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Σαλάτα με φακές, παντζάρια και ξινόμηλο

Σαλάτα με φακές, παντζάρια και ξινόμηλο
Εύκολη

Οι φακές, αποτελούν εξαίρετη βάση για σαλάτα. Τις συνδύασα με παντζάρι και ξινόμηλο ​και ομολογώ ότι το αποτέλεσμα, έκλεψε τις εντυπώσεις​!

της Χριστίνας Κούλη​

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε τις φακές στη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, ίσα που να τις σκεπάζει.​
    2. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τις στραγγίζουμε πετώντας το πρώτο νερό τους. Τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αρκετό νερό και τη δάφνη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να κρατάνε λίγο. Προσοχή, δεν θέλουμε να παραβράσουν!
    3. Τις σουρώνουμε, τις βάζουμε σε μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.
    4. Στο μεταξύ, κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα παντζάρια και το μήλο. Περιχύνουμε το μήλο με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
    5. Τα προσθέτουμε στο μπολ πάνω από τις φακές, μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
    6. Χτυπάμε σ' ένα βαζάκι τα υλικά της σως και περιχύνουμε το μπολ με τις φακές.
    7. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και το σουσάμι.
    8. Τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι να την καταναλώσουμε.
    Συστατικά:
    • 300γρ​.​ φακές
    • ​3 ​παντζάρι​α, βρασμένα
    • 1 ξινόμηλο ​
    • χυμός ½ λεμονιού
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1 φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
    • ½ φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα
    • 2 κ.σ. σουσάμι


    για τη σάλτσα

    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
    • 3 κ.σ. μουστάρδα
    • 1½ κ.σ. πετιμέζι
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
25  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή