Πράσινη σαλάτα με dressing λιαστής ντομάτας - Green salad with sun-dried tomato dressing
Γεμάτη γεύση, χρώματα και αρώματα σ' ένα υγιεινό και απολαυστικό πιάτο!
της Χριστίνας Κούλη
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Μουλιάζουμε τις λιαστές ντομάτες στο χυμό του πορτοκαλιού για 20'.
- Έπειτα τις ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του dressing και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο αποτέλεσμα.
- Τοποθετούμε το dressing σε γυάλινο βάζο και τo αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.
- Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε ροδέλες, τα ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 25-30' γυρνώντας μια φορά στο ενδιάμεσο.
- Κόβουμε το μαρούλι και τη σαλάτα σε μεγάλα κομμάτια.
- Κόβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα στη μέση και τα προσθέτουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
- Περιχύνουμε με λίγες κουταλιές από το dressing, πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους, το ξύσμα πορτοκαλιού και ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.
- Let the sundried tomatoes soak in the orange juice for 20 minutes.
- Place them in the blender along with the rest of the dressing ingredientsand blend until everything is nicely incorporated.
- Place the dressing in a glass jar and set aside.
- Clean and wash well all the vegetables, then drain them well.
- In the meantime, preheat the oven to 200 degrees Celsius
- Slice the zucchini and the carrots, toss them with a little olive oil and spread them on a baking sheet lined with parchment paper.
- Roast until tender, about 25-30' turning once.
- Cut the leafy greens in large pieces.
- Halve the zucchini and carrots and add them to the salad bowl.
- Drizzle some of the dressing and top with the sunflower seeds, the orange zest and the chopped mint leaves.
- 1 μαρούλι
- 1 σαλάτα σγουρή
- 2 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 χούφτα ηλιόσπορους
- λίγα φύλλα δυόσμου
- ¼ φλ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
- ⅓ φλ. χυμό πορτοκαλιού (1 μεσαίο πορτοκάλι)
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου Brava
- 3 κ.σ. λάδι
- 4 κ.σ. νερό
- 1 φρέσκο σκόρδο (μαζί με το πράσινο μέρος του)
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 lettuce
- 1 curly lettuce
- 2 zucchini
- 2 carrots
- zest from 1 orange
- a handful of sunflower seeds
- a few mint leaves
- ¼ cup chopped sun-dried tomatoes
- ⅓ cup orange juice (1 medium orange)
- 2 tbsp balsamic cream
- 3 tbsp extra virgin olive oil
- 4 tbsp water
- 1 fresh garlic (green part included)
- ¼ tsp salt
Διάρκεια:
00:50
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Συστατικά:
για το dressing
- - - - - - - - - - -
for the dressing
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Σαλάτες
Ετικέτες
- σαλάτα
- σαλάτες
- λαχανικά
- μαρούλι
- σαλάτα σγουρή
- κολοκυθάκια
- κολοκύθια
- κολοκύθι
- καρότα
- καρότο
- ξύσμα πορτοκαλιού
- ηλιόσπορος
- δυόσμος
- λιαστή ντομάτα
- χυμός πορτοκάλι
- κρέμα βαλσάμικου
- Brava
- ελαιόλαδο
- φρέσκο σκόρδο
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- vegan
- vegetarian
- σαρακοστή
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- lettuce
- curly lettuce
- zucchini
- carrots
- orange juice
- orange zest
- sunflower
- seeds
- mint leaves
- mint
- dressing
- salad
- vegetables
- sundried tomatoes
- balsamic cream
- olive oil
- fresh garlic
- healthy
- blender
- vitamix
- oven
- υγιεινό
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινά
- Χριστίνα Κούλη
- recipe
- ντρέσινγκ
- κυρίως πιάτο
- κυριακάτικο τραπέζι
- side dish
- main dish
- courgette
- Summer
- καλοκαίρι
- άνοιξη
- Spring
- roasted