Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Πράσινη σαλάτα με dressing λιαστής ντομάτας - Green salad with sun-dried tomato dressing

Πράσινη σαλάτα με dressing λιαστής ντομάτας - Green salad with sun-dried tomato dressing
Εύκολη

Γεμάτη γεύση, χρώματα και αρώματα σ' ένα υγιεινό και απολαυστικό πιάτο!

της Χριστίνας Κούλη

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:50
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουλιάζουμε τις λιαστές ντομάτες στο χυμό του πορτοκαλιού για 20'.
    2. Έπειτα τις ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του dressing και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο αποτέλεσμα.
    3. Τοποθετούμε το dressing σε γυάλινο βάζο και τo αφήνουμε στην άκρη.
    4. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.
    5. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
    6. Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε ροδέλες, τα ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    7. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 25-30' γυρνώντας μια φορά στο ενδιάμεσο.
    8. Κόβουμε το μαρούλι και τη σαλάτα σε μεγάλα κομμάτια.
    9. Κόβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα στη μέση και τα προσθέτουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
    10. Περιχύνουμε με λίγες κουταλιές από το dressing, πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους, το ξύσμα πορτοκαλιού και ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    1. Let the sundried tomatoes soak in the orange juice for 20 minutes.
    2. Place them in the blender along with the rest of the dressing ingredientsand blend until everything is nicely incorporated.
    3. Place the dressing in a glass jar and set aside.
    4. Clean and wash well all the vegetables, then drain them well.
    5. In the meantime, preheat the oven to 200 degrees Celsius
    6. Slice the zucchini and the carrots, toss them with a little olive oil and spread them on a baking sheet lined with parchment paper.
    7. Roast until tender, about 25-30' turning once.
    8. Cut the leafy greens in large pieces.
    9. Halve the zucchini and carrots​ ​and add them to the salad bowl.
    10. Drizzle some of the dressing and top with the sunflower seeds, the orange zest and the chopped mint leaves.
    Συστατικά:
    • 1 μαρούλι
    • 1 σαλάτα σγουρή
    • 2 κολοκυθάκια
    • 2 καρότα
    • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
    • 1 χούφτα ηλιόσπορους
    • λίγα φύλλα δυόσμου

    για το dressing

    • ¼ φλ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
    • ⅓ φλ. χυμό πορτοκαλιού (1 μεσαίο πορτοκάλι)
    • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου Brava
    • 3 κ.σ. λάδι
    • 4 κ.σ. νερό
    • 1 φρέσκο σκόρδο (μαζί με το πράσινο μέρος του)
    • ¼ κ.γ. αλάτι

    - - - - - - - - - - -

    • 1 lettuce
    • 1 curly lettuce
    • 2 zucchini
    • 2 carrots
    • zest from 1 orange
    • a handful of sunflower seeds
    • a few mint leaves

    for the dressing

    • ¼ cup chopped sun-dried tomatoes
    • ⅓ cup orange juice (1 medium orange)
    • 2 tbsp balsamic cream
    • 3 tbsp extra virgin​ ​olive​ ​oil
    • 4 tbsp water
    • 1 fresh garlic (green part included)
    • ¼ tsp salt
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
11  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή