Λάχανο σωτέ με κινόα - Sauteed cabbage and quinoa salad
Ένα πιάτο, που συνδυάζει τη νοστιμιά του λάχανου με τα οφέλη της κινόας. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε σαν σαλάτα, σαν κυρίως πιάτο ή σαν συνοδευτικό για μεζέ. Πολύ ελαφρύ, πολύ υγιεινό και ιδιαίτερα ωφέλιμο!
Της Χριστίνας Κούλη
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Τοποθετούμε την κινόα σε πολύ ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό, για 2'.
- Την αφήνουμε να στραγγίξει και τη βάζουμε σε κατσαρόλα, με 2 φλ. νερό.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό της (περίπου 10-15'). Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στο ενδιάμεσο, κόβουμε ζουλιέν την πιπεριά και το καρότο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε τη ντομάτα.
- Σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι, βάζουμε λίγο νερό, τόσο όσο για να σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Μετά από 5', βάζουμε την πιπεριά και το καρότο και τα σοτάρουμε κι αυτά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το λάχανο και τα 2 φλ. ζωμό ή νερό. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακό θέλουμε να μας γίνει το λάχανο.
- Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κινόα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε, προσθέτοντας στο πιάτο λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
- Rinse the quinoa thoroughly using a fine mesh strainer under running water for about 2', then drain.
- Put the quinoa into a saucepan and add 2 cups of cold water.
- Cover and bring to a boil. As soon as it starts to boil, turn the heat down to a simmer.
- Simmer for 10-15 or until all the water has been absorbed. Remove from heat and set aside.
- Meanwhile, julienne the pepper and the carrot, dice the onion finely and grate the tomato.
- Put a little water in a wok or deep frying pan and sauté the onion.
- After 5', add the peppers and carrot and continue sautéing.
- Add the tomatoes and stir.
- Add the cabbage and 2 cups broth or water. Season with salt and pepper.
- Mix well and cook for a few minutes, depending on how soft you want the cabbage.
- When vegetables are ready, add the oil, the cooked quinoa and stir.
- Serve and squeeze some lemon juice over it.
- 1 φλ. κινόα
- 4 φλ. λάχανο
- 1 ντομάτα
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι
- 1/8 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 φλ. ζωμό λαχανικών (ή νερό)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- 1 cup quinoa
- 4 cups cabbage
- 1 tomato
- 1 carrot
- 1 red pepper
- 1 onion
- 1/8 tsp garlic powder
- 2 cups vegetable broth (or water)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- some lemon juice
- salt and pepper to taste
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Συστατικά:
- - - - - - - - - - -
Κατηγορία
Σαλάτες
Ετικέτες
- κινόα
- λάχανο
- ντομάτα
- καρότο
- καρότα
- πιπεριά Φλωρίνης
- κρεμμύδι
- σκόνη σκόρδου
- ζωμός λαχανικών
- ελαιόλαδο
- χυμός λεμονιού
- σαλάτα
- λαχανικά
- χορτοφαγία
- υγεία
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- νηστεία
- νηστίσιμο
- χωρίς γλουτένη
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- vegetarian
- vegan
- vegetable
- vegetables
- vegetable broth
- quinoa
- cabbage
- tomatoes
- carrot
- carrots
- red pepper
- onion
- garlic powder
- olive oil
- lemon juice
- salad
- Χριστίνα Κούλη
- recipe
- side dish
- main dish
- easy
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- quick