Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Παντζάρια σαλάτα

Παντζάρια σαλάτα
Εύκολη

Γεύση, χρώμα και άρωμα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:

    Για τα παντζάρια

    1. Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε τα φύλλα τους.
    2. Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια και τα πετάμε.
    3. Βράζουμε τα παντζάρια με αλάτι για 30 - 40' και στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε τα φύλλα.
    4. Αφαιρούμε τα φύλλα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
    5. Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
    6. Κόβουμε σε μέτριες ροδέλες και τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα.

    Για τη σάλτσα

    1. Χτυπάμε πολύ καλά το ξύδι, το λάδι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    2. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
    3. Περιχύνουμε τα παντζάρια με τη σάλτσα, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να ανακατευθούν τα αρώματα.
    • Διάρκεια: προετοιμασία 30', μαγείρεμα 30', αναμονή 2 ώρες
    Συστατικά:
    • 1½ κιλό παντζάρια μετρίου μεγέθους μαζί με τα φύλλα
    • 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
    • 70 ml ξύδι
    • 70 ml ελαιόλαδο
    • Αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 6
    Πρόταση για Ποτό:
    • Chardonnay-Θραψαθήρι της οινοποίας Siva-Δασκαλάκη από τη Σίβα του Ηρακλείου Κρήτης.
    • Chardonnay-Θραψαθήρι/Κρητικός Τοπικός Οίνος.

    Χρώμα όμορφο και λαμπερό, κίτρινο. Το άρωμα από πεπόνι και οι διακριτικοί τόνοι ξερού χόρτου θυμίζουν αμέσως Cardonnay. Η μεσαίου πλούτου γεύση είναι διακριτικά υπόγλυκη, ενώ στην επίγευση εμφανίζεται μία έξυπνη πικρίλα.

    Γιατί ταιριάζουν: διότι το Chardonnay έχει τον πλούτο και τα αρωματικά στοιχεία που χρειάζονται για την επιτυχή συμπλήρωση των συστατικών του φαγητού, ενώ η υπόγλυκη υφή του κρασιού και η πικρίλα της επίγευσης, την σχολιάζουν με επιτυχία και την καλύπτουν με ένα είδος γευστικής ομπρέλλας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
7  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή