Κους κους με μανιτάρια και χαρίσα
Μια συνταγή, με άρωμα Ανατολής. Πολύ εύκολη, ιδανική για υγιεινή διατροφή, κατάλληλη όχι μόνο σαν σαλάτα, αλλά και σαν συνοδευτικό πιάτο!
Εκτέλεση - Directions
- Βάζουμε το κους κους σ' ένα μπολ και ρίχνουμε καυτό νερό, μέχρι να καλυφθεί όλο και να περισσεύει από πάνω του ένα δάχτυλο νερό.
- Σιγά-σιγά, το κους κους θα πιεί όλο το νερό. Όταν το κους κους, πιεί όλο το νερό (θα χρειαστεί 10'), το αλατίζουμε και το "ξύνουμε" μ' ένα πιρούνι για να γίνει αφράτο.
- Σ' ένα τηγάνι, βάζουμε λάδι και σωτάρουμε τα χοντροκομμένα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη χαρίσα, το κουκουνάρι και τις πλυμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια πιπεριές.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βαλσάμικο και το πετιμέζι. Μετά από 5', αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια με τις πιπεριές πάνω από το κους κους, με όλη τη σάλτσα τους και το πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
δίαιτα
- 1 πακέτο μανιτάρια Πορτομπέλο
- 200 γρ. κους κους
- 3 πιπεριές (κατά προτίμηση Φλωρίνης)
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.γ. χαρίσα
- 1 κ.γ. πετιμέζι
- 1 κ.σ. βαλσάμικο
- 2 κ.σ. λάδι
- λίγο αλάτι
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Για την σάλτσα χαρίσα, θα βρείτε πληροφορίες εδώ.
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
6
Tip:
Αν το θέλουμε έξτρα καυτερό, προσθέτουμε ½ κουταλάκι χαρίσα ακόμα.
Κατηγορία
Σαλάτες
Ετικέτες
- σαλάτες
- πολύ εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- κους κους
- μανιτάρια
- πορτομπέλο
- χαρίσα
- πιπεριές
- πιπεριά
- Πιπεριές Φλωρίνης
- κουκουνάρι
- πετιμέζι
- βαλσαμικο
- ελαιόλαδο
- vegan
- vegetarian
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- τηγάνι
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- χορτοφαγία
- δίαιτα
- καλοκαίρι
- σαρακοστή
- πρωτάρηδες
- φοιτητές