Βελουτέ σούπα κουνουπίδι με πιπεριές Φλωρίνης
Έφτασε η εποχή, που οι σούπες θα αρχίσουν να παίζουν μέχρι και πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι μας. Το κουνουπίδι λοιπόν, μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης, αποτελούν μια εξαιρετική λύση για μια βελούδινη, αρωματική και με ζωηρό χρώμα σούπα!
Εκτέλεση - Directions
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε επάνω τις πιπεριές και το κουνουπίδι μοιρασμένο σε μπουκετάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για συνολικά 20' περίπου και δεν ξεχνάμε να τα παρακολουθούμε για να μην καούν.
- Ταυτόχρονα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Λίγο πριν καραμελώσουν, προσθέτουμε και το κουκουνάρι.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα υπόλοιπα υλικά και τα φέρνουμε σε βρασμό, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, βγάζουμε τη φλούδα από τις πιπεριές και τις ρίχνουμε μαζί με τα μπουκετάκια στην κατσαρόλα, αφού τα έχουμε κόψει όλα σε κομμάτια.
- Βράζουμε για 10' ακόμα και πολτοποιούμε με τη βοήθεια του μπλέντερ χειρός.
- Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και σερβίρουμε γαρνίροντας με θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 4 κ.σ. κουκουνάρι
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Σούπες
Ετικέτες
- σούπες
- κυρίως πιάτο
- χειμώνας
- Ελλάδα
- κουνουπίδι
- Πιπεριές Φλωρίνης
- ελαιόλαδο
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- ζωμός λαχανικών
- καπνιστή πάπρικα
- κουκουνάρι
- κουκουναρόσπορος
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- vegetarian
- vegan
- χορτοφαγία
- σαρακοστή
- νηστεία
- νηστίσιμο
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς λακτόζη
- Βίκυ Χριστοπούλου