Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μπιζελόσουπα βελουτέ - Creamy Spring Fresh Pea Soup

Μπιζελόσουπα βελουτέ - Creamy Spring Fresh Pea Soup
Πολύ εύκολη

Αυτή η σούπα με το φρέσκο αρακά, είναι αξεπέραστη σε γεύση και ασύγκριτη σε άρωμα και χρώμα. Και με κατεψυγμένο αρακά όμως, μας χαρίζει νόστιμες και απολαυστικές στιγμές όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε την πατάτα σε κυβάκια και την σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία μαζί με το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν.
    2. Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
    3. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το μάραθο και το σπανάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 20'.
    4. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, διορθώνουμε το αλάτι και αφήνουμε να πάρει ακόμα μια βράση.
    5. Σερβίρουμε με λίγη φυτική κρέμα και γαρνίρουμε με κόκκους ροζ πιπεριού.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    1. Dice the potato and the onion and sauté over medium heat until soft. If you want, you can sauté without the olive oil to make an extra healthy dish. Alternatively, you can use coconut oil.
    2. Add the peas and sauté a bit more.
    3. Then add the vegetable broth, the fennel greens and the spinach, lower the temperature and simmer with the lid on for about 20′.
    4. Blend everything until velvety smooth and check if it needs more seasoning.
    5. Serve warm with some vegan cream and pink peppercorns.
    Συστατικά:
    • 500 γρ. φρέσκο αρακά καθαρισμένο ή κατεψυγμένο
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 1 πατάτα
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 150 γρ. φρέσκο σπανάκι
    • ¼ ματσάκι άνηθο ή μάραθο
    • 1 λίτρο σπιτικό ζωμό λαχανικών ή νερό
    • λίγη φυτική κρέμα
    • αλάτι
    • κόκκους ροζ πιπεριού

    - - - - - - -

    • 500 g fresh peas or frozen
    • 1 large onion
    • 1 medium potato
    • 3 tbsp olive oil
    • 150 g. fresh spinach
    • ¼ bunch fennel greens or dill
    • 1 lt (preferably homemade) vegetable broth or water
    • some vegan cream, optional
    • salt to taste
    • pink peppercorns
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
13  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή