Αρακάς σούπα
Ένα πιάτο με μεγάλη θρεπτική αξία αλλά και γεμάτη γεύση!
Εκτέλεση - Directions
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμύδια.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κρέμα και το πιπέρι.
- Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για περίπου 20', δηλαδή ώσπου να μαλακώσουν αρκετά οι πατάτες και ο αρακάς.
- Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας κρέμα και γαρνίρουμε με μερικά φυλλαράκια δυόσμου.
- ½ κιλό κατεψυγμένο αρακά
- 30 γρ. φυτικό βούτυρο
- 1 πατάτα κομμένη σε κομμάτια
- 3/4 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φυτική κρέμα
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Προετοιμασία: 10'
Μαγείρεμα: 25'
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
6
Κατηγορία
Σούπες
Ετικέτες
- άνοιξη
- vegetarian
- αρακάς
- όσπρια
- πατάτες
- πατάτα
- σούπες
- σούπα
- φυτικό βούτυρο
- φυτική κρέμα γάλακτος
- δυόσμος
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- ζωμός λαχανικών
- ξύσμα λεμονιού
- σκόρδο
- αλάτι
- ζάχαρη
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- οικογενειακό τραπέζι
- κυρίως πιάτο
- vegan
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- βελουτέ
- κατσαρόλα
- εύκολη
- blender
- vitamix
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- φοιτητές
- πρωτάρηδες
- δίαιτα
- μπιζέλια