Πέννες με φασολάκια!
Ζυμαρικά, μαγειρεμένα απλά, με τα βασικά υλικά της ελληνικής γαστρονομίας. Τα φασολάκια, μετατρέπουν το πιάτο από ενδιαφέρον σε απολαυστικό και η "δωρικότητα" της εκτέλεσης, το ρυθμό σε δώρο! Από τον αγαπημένο μας φίλο, Χρήστο Σαββίδη.
Εκτέλεση - Directions
- Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί προσθέτουμε το σκόρδο.
- Πριν αρπάξει, ρίχνουμε τη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ την πιπεριά.
- Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 30', μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.
- Βάζουμε τις πέννες να βράσουν στο χρόνο που ορίζει η συσκευασία τους και μόλις γίνουν τις σουρώνουμε.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια και σοτάρουμε για 1’ την πιπέρια.
- Αμέσως ρίχνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε, αποσύροντας από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με τριμμένη νηστίσιμη φέτα.
- 500 γρ. πέννες
- 250 γρ. φασολάκια, σε κομμάτια 2-3 πόντων
- 1 πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 ώριμες ντομάτες, περασμένες από το multi
- Λίγο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
- Λίγο θυμάρι
- Λίγο δυόσμο
- πιπέρι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Πρόταση για Ποτό:
Red Fusion - Voga Italia
Ένα γοητευτικό, σαγηνευτικό κρασί, που κατάγεται από το Salento της Ιταλίας και που διατίθεται, μαζί με μια σειρά εκλεκτών κρασιών και ποτών, από την BSF Boutzounis EE.