Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο - Chocolate cake with peanut butter!

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο - Chocolate cake with peanut butter!
Εύκολη

Συνήθως, όταν μας έρχεται η επιθυμία να φτιάξουμε κάποιο γλυκό, η πολύπλοκη διαδικασία, η αυστηρότητα των αναλογιών και κυρίως η χρήση του φούρνου, μπορεί να αποτελέσουν ανασταλτικούς για εμάς παράγοντες. Υπάρχουν όμως - και ευτυχώς! - συνταγές που μας σώζουν με την απλότητά τους, την ευκολία τους, αλλά και με τη γλύκα τους! Με κακάο, χουρμάδες, ξηρούς καρπούς και κρέμα φυστικοβούτυρου. Υγιεινό, απαλό, χορταστικό και πολύ δροσερό!

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:20
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε δυνατό μπλέντερ ή κουζινομηχανή χτυπάμε τα καρύδια μέχρι να γίνουν τρίμμα.
    2. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά (σταματάμε σε τακτά διαστήματα ώστε να απομακρύνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα). Αν δεν έχουμε δυνατό μηχάνημα, καλό θα ήταν να μουλιάσουμε τους χουρμάδες πρώτα.
    3. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μικρό ταψάκι ​(εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα ταψάκι 15x25 εκ), ​υπολογίζοντας η λαδόκολλα να προεξέχει αρκετά. Αυτό θα μας βοηθήσει να ξεφορμάρουμε το γλυκό στο τέλος. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα και​ πιέζουμε με τα χέρια μας να απλωθεί καλά στο ταψί​.
    4. Τοποθετούμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε με τη κρέμα.
    5. Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    6. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες.
    7. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και απολαμβάνουμε!

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    1. Place the walnuts in a blender or a food processor and process until finely ground.
    2. Then add the remaining ingredients for the base recipe and pulse to combine (stop a couple of times to scrape down the mixture from the sides).
    3. Depending on your blender you may need to soak the dates ahead of time.
    4. Line a pan with parchment paper long enough to line the bottom of the pan (we used a 15cm x 25cm pan) leaving some extra paper hanging over the sides. This will help to easily lift the cake out of the pan at the end. Spread the mixture on the baking sheet and press firmly until the dough is evenly distributed in the pan.
    5. Place in the fridge to chill.
    6. Mix together all the ingredients for the cream in the blender until well incorporated.
    7. Spread the cream over the base and place back in the fridge for at least 2 hours.
    8. Cut into small squares and enjoy!
    Συστατικά:

    Για τη βάση:

    • 1 φλ. καρύδια
    • 2 φλ. ωμά αμύγδαλα
    • 12 βασιλικούς χουρμάδες
    • 3 κ.σ. ωμό κακάο
    • ¼ κ.γ. κανέλα
    • 1 πρέζα αλάτι

    Για την κρέμα:

    • 1 ώριμη μπανάνα
    • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
    • 2 κ.γ. σιρόπι αγαύης
    • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

    - - - - - - - - - - -

    For the base:

    • 1 cup walnuts
    • 2 cups​ ​almonds
    • 12 Medjool dates
    • 3 t​bsp raw cocoa powder
    • ¼ tsp cinnamon
    • 1 pinch of salt

    ​For the cream:

    • 1 ripe banana
    • 2 tsp lemon juice
    • 2 tsp agave syrup
    • 2 t​bsp peanut butter
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
15  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή