Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Σοκολατένιο κέικ από ρεβίθια

Αν αποφεύγουμε τη ζάχαρη, αυτό δεν σημαίνει οτι χρειάζεται να αποφεύγουμε και όλα τα γλυκά. Ειδικά αυτό το σοκολατένιο κέικ με την υγρή καρδιά, μας περιμένει να το λατρέψουμε! Γευστική έκπληξη, τα ρεβίθια που αντικαθιστούν το αλεύρι!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
    2. Σ' ένα φλυτζάνι, ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με 6 κ.σ. νερό και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
    3. Χτυπάμε στο μίξερ τον πολτό των ρεβιθιών και προσθέτουμε σταδιακά το λιναρόσπορο, τον καφέ, το ελαιόλαδο και τις βανίλιες, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
    4. Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε τη στέβια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα των ρεβιθιών.
    5. Στο τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, τα καρύδια, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
    6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα της το μείγμα (μπορούμε αντί φόρμα να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια για muffins).
    7. Ψήνουμε για 30', μέχρι να ψηθεί εξωτερικά και να μείνει υγρό στο εσωτερικό του (για 15' αν χρησιμοποιούμε φορμάκια).
    8. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    9. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με κομματάκια σοκολάτας.
    10. Σερβίρουμε κάθε κομμάτι κέικ, συνοδευμένο με μια κουταλιά παγωτό βανίλια (ή όποια άλλη γεύση μας αρέσει).

     

    * Αν θέλουμε το κέικ (ή τα muffins) να διατηρήσουν στο εσωτερικό τους αρκετά υγρή τη σοκολάτα, αποφεύγουμε να βάλουμε τα καρύδια.
    Επίσης, αν δεν θέλουμε να συνοδεύσουμε με παγωτό, επειδή η ζύμη μας δεν είναι πολύ γλυκιά, μπορούμε να αυξήσουμε τη δόση της στέβιας.

    Βασισμένη σε συνταγή του Ανδρέα Λαγού

     

    Συστατικά:
    • 250 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και πολτοποιημένα
    • 2 κ.σ. λιναρόσπορο (σπασμένο)
    • 2 κ.σ. καφέ Espresso
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 3 βανίλιες
    • 2 κ.γ. στέβια
    • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • λίγο αλάτι
    • 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
    • 150 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
    • 2 κ.γ. κονιάκ
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 8-10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
21  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή