Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μαρμελάδα κίτρινης κολοκύθας

Μαρμελάδα κίτρινης κολοκύθας
Εύκολη

Την κοίταξα, με κοίταξε και αυτό ήταν! Το αποφάσισα. Θα την κάνω μαρμελάδα, θα την κλείσω σε ωραία βάζα και θα την απολαμβάνω όποτε θέλω...

της Χριστίνας Κούλη

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:

    Καθάρισα τη κολοκύθα από τη φλούδα και τους *σπόρους της και έκοψα τη σάρκα της σε μικρά κομμάτια.
    Έβαλα όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και τ' άφησα να σιγοβράσουν μέχρι ​να λιώσει η κολοκύθα.
    Έπλυνα τα βάζα και τα καπάκια τους και τα τοποθέτησα όλα ανάποδα, σε ταψί στρωμένο με πετσέτα, το οποίο έβαλα στο φούρνο, στους 100 βαθμούς, για 15'.
    ​Αμέσως μετά, γέμισα τα αποστειρωμένα πλέον βάζα, με τη ζεστή μαρμελάδα, τα σφράγισα και τα γύρισα ανάποδα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.


    *Τους σπόρους δεν τους πέταξα. Τους έπλυνα, τους αλάτισα και τους έψησα όπως εδώ.

    Συστατικά:
    • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε κομμάτια
    • 3 μήλα, τριμμένα στον τρίφτη
    • χυμός από 2 πορτοκάλια και 2 μανταρίνια [βγήκαν 200 ml​]
    • χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
    • 450 γρ. ζάχαρη
    • 2 ξύλα κανέλας
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
27  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή