Ωμοφαγικό χούμους με λιαστή ντομάτα
Το αγαπημένο μας ντιπ από τον Λίβανο σε μία εύκολη, ωμή και εξαιρετικά γευστική εκδοχή!
Εκτέλεση - Directions
- Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια και το πρωί τα ξεπλένουμε ελαφρώς και τα σουρώνουμε.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία, βελούδινη κρέμα. Αν χρειάζεται, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ή λάδι για να βοηθήσουμε την διαδικασία πολτοποίησης.
- Γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα και συνοδεύουμε με αραβικές πίτες και μπαστουνάκια λαχανικών.
- Συντηρείται στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο για 3-4 ημέρες.
- 350 γρ. μουλιασμένα ρεβίθια
- 10-12 λιαστές ντομάτες (μουλιασμένες προαιρετικά)
- 60 γρ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μπούκοβο (προαιρετικά)
- καπνιστή ή απλή πάπρικα
- λίγο νερό
Διάρκεια:
00:10
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Tip:
Την ίδια ακριβώς συνταγή μπορούμε να εκτελέσουμε και με βρασμένα ρεβίθια!
Το γαρνίρισμα για το χούμους θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε μας ευχαριστεί και είναι κοντά στις γευστικές μας προτιμήσεις. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο, σχοινόπρασο, κουκουνάρι, κάπαρη, κύμινο, πιπέρι καγιέν, ακόμα και ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες για επιπλέον ενδιαφέρον στην υφή!
Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις λιαστές ντομάτες με ελιές (χωρίς κουκούτσι).
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- χούμους
- Λίβανος
- λιβανέζικη κουζίνα
- ρεβίθια
- ταχίνι
- λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού
- κύμινο
- καπνιστή πάπρικα
- σκόρδο
- ελαιόλαδο
- μπούκοβο
- ωμοφαγία
- Raw Food
- raw vegan
- raw
- vegan
- vegetarian
- χορτοφαγία
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς μαγείρεμα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- εύκολα και γρήγορα
- ορεκτικά
- σαρακοστή
- νηστεία
- νηστίσιμο
- μεζέδες
- ορεκτικά μεζέδες
- Βίκυ Χριστοπούλου