Πικάντικη ωμοφαγική φέτα αμυγδάλου
Μια διαφορετική άποψη για τα αγαπημένα μας τυριά! Τα "τυριά" από ξηρούς καρπούς είναι νόστιμα, εύκολα, συνδυάζονται με κάθε λογής βότανα και μπαχαρικά και εντυπωσιάζουν ωμοφάγους και μη!
Εκτέλεση - Directions
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε.
- Ρίχνουμε σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας τα αμύγδαλα, το νερό και το λεμόνι και τα πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, που το ρίχνουμε σταδιακά για να σχηματιστεί ένα βελούδινο μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε τυρόπανο, στύβουμε καλά και το αφήνουμε (μαζί με το τυρόπανο) σε σουρωτήρι, σε θερμοκρασία δωματίου για να στραγγίξει καλά.
- Αφαιρούμε το τυρόπανο και το κόβουμε σε φέτες ή το θρυματίζουμε, ανάλογα με την όρεξή μας!
- Διατηρούμε το τυρί μας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, μέχρι 3 μέρες.
- 2 φλ. αμύγδαλα, μουλιασμένα και ξεφλουδισμένα
- 1 φλ. φιλτραρισμένο νερό
- ¼ φλ. χυμό λεμονιού
- ¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ψυχρής έκθλιψης
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. ροζ πιπέρι
- 1 πρέζα καπνιστό μπούκοβο
- 1 πρέζα θυμάρι
- ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
Διάρκεια:
00:20
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Tip:
Το υγρό που θα μαζέψουμε, μπορούμε να το κάνουμε ένα υπέροχο "τυρένιο" ντρέσινγκ για πράσινη σαλάτα!
Η φέτα αυτή, μπορεί να αρωματιστεί με οποιαδήποτε μπαχαρικά και βότανα μας αρέσουν. Απλά αντικαθιστούμε αυτά της συνταγής, με αυτά που "γαργαλάνε" τον ουρανίσκο μας!
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ωμοφαγία
- Raw Food
- raw vegan
- raw
- τυρί
- φέτα
- χωρίς μαγείρεμα
- χωρίς γάλα
- χωρίς λακτόζη
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- εύκολα και γρήγορα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- αμύγδαλα
- νερό
- ελαιόλαδο
- σκόρδο
- διατροφική μαγιά
- ροζ πιπέρι
- μπούκοβο
- θυμάρι
- ροζ αλάτι
- αλάτι Ιμαλαΐων
- εύκολη
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- Βίκυ Χριστοπούλου