Raw Kale Chips
Κάτι παραπάνω από υγιεινά, παραπάνω από νόστιμα, παραπάνω από τραγανά. Απλά απολαυστικά!
Εκτέλεση - Directions
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σκληρά μέρη του kale, τραβώντας τα μαλακά μέρη.
- Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
- Με το ελαιόλαδο, κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ στα φύλλα και σιγουρευόμαστε ότι έχει απλωθεί παντού.
- Προσθέτουμε όλα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη επικάλυψη.
- Απλώνουμε τα φύλλα στο συρτάρι του αφυγραντή σε μία στρώση και τα αφήνουμε για 8-10 ώρες στους 41 βαθμούς και είναι έτοιμα!
- 1 ματσάκι kale
- ½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά (1 κ.σ. αν είναι σκόνη)
- 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ. σ. σκόνη κουρκουμά
- 1 κ. γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ¼ κ.γ. ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
Διάρκεια:
00:15
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Προσοχή: αν προορίζουμε τα kale για παιδικό πάρτι ή παιδικό σνακ, καλό θα ήταν να βάλουμε ελάχιστο πιπέρι ή και καθόλου, γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ πικάντικο ακόμα και για κάποιους ενήλικες!
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Μερίδες:
2
Tip:
Σε περίπτωση που δεν έχουμε αφυγραντή και δεν μας πειράζει να μην είναι ωμοφαγικά, μπορούμε να στρώσουμε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί, να τοποθετήσουμε τα φύλλα σε μονή στρώση και να ψήσουμε στο φούρνο, στους 135 βαθμούς για 10'. Περιστρέφουμε τη λαμαρίνα και ξαναψήνουμε για άλλα 15', ελέγχοντας πάντα να μην μας καούν.
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- εύκολη
- kale
- ελαιόλαδο
- διατροφική μαγιά
- σκόρδο
- κρεμμύδι
- καπνιστή πάπρικα
- ροζ αλάτι
- αλάτι Ιμαλαΐων
- χωρίς μαγείρεμα
- ωμοφαγία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- αφυγραντής
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- γραφείο
- πάρτι
- πρωτάρηδες
- παιδί
- παιδικό πάρτι
- εύκολα και γρήγορα
- Βίκυ Χριστοπούλου