Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Νόστιμα πιτάκια με μελιτζάνα και πιπεριά! - Handmade mini pies filled with aubergines and peppers!

Μια εξαιρετικά γρήγορη και πρακτική λύση, για νόστιμα πιτάκια! Η ζύμη τους απαιτεί ελάχιστο χρόνο παρασκευής και δεν χρειάζεται να την περιμένουμε να φουσκώσει. Όσο για τη γέμιση, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε ελεύθερα, αξιοποιώντας όποια υλικά τυχαίνει να έχουμε, δημιουργώντας έτσι ένα απίθανο σνακ για μας, τα παιδιά ή τους φίλους μας!

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:15
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε σε κυβάκια τη μελιτζάνα και τη πιπεριά και ​τα σοτάρουμε μαζί με αλάτι στο λάδι για 10'.
    2. Προσθέτουμε τις ελιές, ​τον κουρκουμά, ​αλάτι, πιπέρι και μετά από 2' το χυμό του λεμονιού.
    3. Συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
    4. Ό​ταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τη​ διατροφική μαγιά​, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
    5. ​Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Δεν χρειάζεται ζύμωμα, ούτε αναμονή, απλά ανακατεύουμε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.​
    6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 μπαλάκια.
    7. Παίρνουμε στο χέρι μας ένα μπαλάκι και το απλώνουμε στην παλάμη μας.
    8. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας και κλείνουμε το πιτάκι.
    9. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε ​αν θέλουμε με τους σπόρους.
    10. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

    1. Dice the eggplant and ​red ​pepper.
    2. In a large skillet, heat the olive oil over medium-high​ heat​, add the vegetables​, ​a pinch of salt and saute for ​about​ 10 minutes.
    3. Add the olives, season with​ ​turmeric​ and​ pepper and after 2' ​add ​the lemon juice.
    4. Continue sauteing until all vegetables are tender.
    5. Then add the nutritional yeast, stir, remove from heat and let aside to slightly cool.
    6. Prepare the dough by mixing all ingredients in a large bowl. No kneading, no waiting, simply stir to integrate all the ingredients.
    7. Divide the dough into 24 balls.
    8. Take a ball and flatten it in your palm to from a round. Place​ one tablespoon of filling in the center of each round and then fold the skin over to make a half-moon shape.
    9. Line a baking sheet with parchment paper.
    10. Place the pies on the prepared baking sheet and sprinkle i.e. sesame seeds on top.
    11. Bake at 180 degrees Celsius for half an hour or until golden brown.

    Συστατικά:

    Για τη γέμιση

    • ​1 μελιτζάνα ​φλάσκα
    • 1 πιπεριά Φλωρ​ίνης
    • 2 κ.σ. ​πράσινες ελιές σε ροδέλες​
    • 1 κ.σ. ​χυμός λεμονιού
    • ½ κ.γ. ​κουρκουμά
    • 2 κ.σ. ​διατροφική μαγιά
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 3 κ.σ. ​ελαιόλαδο

    Για τη ζύμη

    • 500 γρ. αλεύρι
    • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • 200 ml ελαιόλαδο
    • 200 ml λευκό κρασί
    • ½ κ.γ. αλάτι
    • 1 πρέζα μαύρη ζάχαρη
    • 1 πρέζα κύμινο
    • 1 πρέζα κάρυ
    • σπόρους για πασπάλισμα (παπαρουνόσπορο, σουσάμι, μαυροκούκι)

    For the filling

    • 1 aubergine
    • 1 red pepper
    • 2 tbsp. chopped green olives
    • 1 tbsp. lemon juice
    • ½ tsp. turmeric
    • 2 tbsp. nutritional yeast
    • 3 tbsp. extra virgin olive
    • salt and ground pepper to taste

    For the dough

    • 500 gr. flour
    • 2 tbsp. baking powder 
    • 200 ml extra virgin olive 
    • 200 ml white wine
    • ½ tsp. Salt
    • 1 pinch brown sugar
    • 1 pinch cumin
    • 1 pinch curry
    • seeds (poppy seeds, sesame seeds, etc)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
13  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή