Τέλεια αϊολί! - Perfect aioli!
H τελειότερη σος από την Προβηγκία, που κατέκτησε τη Μεσόγειο. Εμείς την απολαμβάνουμε με φυτικά υλικά και πολλή πολλή όρεξη!
από τη Βίκυ Χριστοπούλου
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Σ' ένα μπλέντερ, χτυπάμε σε πρώτη φάση το γάλα σόγιας με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
- Έπειτα, όσο λειτουργεί το μπλέντερ, προσθέτουμε με πολύ αργή και σταθερή ροή το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ηλιέλαιο, μέχρι να πήξει η σος μας. Μπορεί να χρειαστεί λιγότερο λάδι από την προτεινόμενη ποσότητα ή λίγο ακόμα. Εξαρτάται από την πυκνότητα του γάλατος που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Δοκιμάζουμε λίγο πριν πήξει εντελώς για αλατοπίπερο ή ότι άλλο θέλουμε να προσθέσουμε.
- Αποθηκεύουμε τη σος σε ένα βάζο και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30’ ώστε να πήξει λιγάκι ακόμα και είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε.
- First blend together the soya milk, the mustard, the garlic and the seasonings.
- Then, while the blender is working, add in a slow, steady stream the olive oil and then the sunflower oil until the sauce has thickened. You might use less oil or even a bit more than suggested - it depends on the milk you decide to use.
- Just before you reach the desired consistency, taste the sauce in vase there is need for more seasoning.
- Cover and refrigerate for at least 30’ before serving.
- 300 ml φυτικό γάλα, κατά προτίμηση σόγιας
- 250 ml περίπου ηλιέλαιο
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1½ κ.σ. μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- 300 ml soya milk
- 250 ml sunflower oil
- 100 ml extra virgin olive oil
- 3 tbsp lemon juice
- 1½ tbsp mustard
- 2 garlic cloves
- Salt and white pepper to taste
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
* Η ποσότητα, είναι για ένα μεγάλο βάζο.
- - - - - - - - - - - - -
* The quantity is enough for a large jar.
Συστατικά:
- - - - - - - - -
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- Αϊολί
- γάλα σόγιας
- φυτικό γάλα
- ηλιέλαιο
- ελαιόλαδο
- χυμός λεμονιού
- μουστάρδα
- σκόρδο
- Προβηγκία
- Γαλλία
- χωρίς μαγείρεμα
- εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- soya milk
- aioli
- France
- sunflower oil
- extra virgin olive oil
- lemon juice
- mustard
- garlic
- Βίκυ Χριστοπούλου
- Vicky Christopoulou
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- gluten free
- glutenfree
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- σνακ
- πάρτι
- σος
- σως