>
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67
JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: templates/gk_restaurant/fonts/pfcosmonut/stylesheet.css
JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: templates/gk_restaurant/fonts/pfpapernote/stylesheet.css
JFolder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir

 

Μελιτζανοσαλάτα με καρύδια

Μια ιδιαίτερα γευστική και αρωματική μελιτζανοσαλάτα, ένα ορεκτικό που μπορεί και να κλέψει την παράσταση στο τραπέζι μας!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:40
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε και τρυπάμε με το πιρούνι τις μελιτζάνες.
    2. Τυλίγουμε την κάθε μια σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο γκριλ.
    3. Αφού τις αφήσουμε να κρυώσουν καλά, τις καθαρίζουμε και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τα υγρά τους.
    4. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σ' ένα μπολ.
    5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα καρύδια, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
    6. Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε.
    7. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρουμε το μείγμα μας σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
    8. Χρειάζεται να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες, πριν τη σερβίρουμε.
    Συστατικά:
    • 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
    • 1 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 φλ. πιπεριά, ψιλοκομμένη
    • 1 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • ½ φλ. καρύδι, ψιλοτριμμένο
    • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
    • ½ φλ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
    • Αλάτι και πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4 - 6
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
13  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Είσοδος ή Εγγραφή

ΕΙΣΟΔΟΣ