>

 

Βίκυ Χριστοπούλου

Βίκυ Χριστοπούλου

Γεννήθηκα στο Σικάγο, βόρεια, μαζί με τους γκάνγκστερ. Η μοίρα με έφερε στην Ελλάδα και έκτοτε δηλώνω Καλαματιανή αν και τα τελευταία χρόνια η Νέα Σμύρνη είναι το σπίτι μου.

Δουλειές έχω κάνει και κάνω πολλές, καμιά όμως δεν με γεμίζει και έτσι κατέληξα να διοχετεύω το πάθος μου στη μαγειρική. Χορτοφάγος γαρ, λατρεύω ότι είναι πράσινο, φρέσκο και μοσχομυριστό, σαν το δυόσμο για παράδειγμα. Δηλώνω πλήρη υποταγή μπροστά στα lime , τις σοκολάτες, τα αβοκάντο και τα μπαχαρικά. Αχ, αυτά τα μπαχαρικά...εφευρίσκω συνταγές μόνο και μόνο για να τα ελευθερώνω από τα βαζάκια τους.

Επιπλέον άχρηστες προσωπικές πληροφορίες: αστρολόγος, crazy cat lady, βιβλιοφάγος, μεταφράστρια, κηροπλάστης, γκατζετάκιας (κυρίως όσον αφορά την κουζίνα), ακούραστη πλεκτομηχανή, pluviophile, αθεράπευτη περίπτωση OCD, γιογκίνι, λάτρης του καλομαγειρεμένου φαγητού. Το τελευταίο, αδιαπραγμάτευτο.

URL Ιστότοπου: http://funkyveglife.wordpress.com/

Τραγανό σνακ ρεβιθιού με μπαχαρικά - Crispy roasted chickpea snack with spices

Ένα σνακ, που θυμίζει πολύ ξηρούς καρπούς και που μπορούμε να το ετοιμάσουμε πολύ εύκολα στο σπίτι μας, για να το σερβίρουμε μ' ένα ποτό στους καλεσμένους μας. Ή μπορούμε απλά να το ευχαριστηθούμε βλέποντας μια καλή ταινία. Ή και να το πάρουμε στο γραφείο! Τα ρεβίθια, όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί!

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Φακές με kale, λιαστές ντομάτες και φρέσκια ρίγανη - Lentils with kale, sundried tomatoes and fresh oregano

Τι θα γινόταν αν στις φακές μας προσθέταμε λίγο kale; Και στη συνέχεια ψιλοκομένα λιαστά ντοματάκια, με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης; Και αν γαρνίραμε με κρέμα βαλσάμικο πορτοκάλι & λεμόνι Brava; Θα είχαμε ένα πιάτο οσπρίων με super foods, μεσογειακές γεύσεις, χρώματα και αρώματα! Επειδή λοιπόν δεν είμαστε της θεωρίας, προχωράμε ακάθεκτοι στη συνταγή!

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Είσοδος ή Εγγραφή

ΕΙΣΟΔΟΣ